You are currently viewing Gastro Weswim Συκιά Κορινθίας

Gastro Weswim Συκιά Κορινθίας

Κυριακή 14 Μαϊου

Έρχεται επιτέλους για ακόμα μια χρονιά η πολυαναμενόμενη κολυμβητική εκδρομή στην πανέμορφη και γραφική Συκιά Κορινθίας.

Θα κολυμπήσουμε ακόμα μια φορά στα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά της Συκιάς  παράλληλα με την ακτή και με θέα το περίφημο και καταπράσινο αισθητικό δάσος του Πευκιά.

Θα γνωρίσουμε τα μυστικά του τόπου από τους φιλόξενους γηγενής κολυμβητές και θα απολαύσουμε την μαγική ενέργεια της περιοχής ενώ θα ταξιδέψουμε στο χρόνο με πολύτιμες ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί μας με τα πόδια στην άμμο.

Μετά το κολύμπι, θα μας περιμένει μια έκπληξη με ένα μοναδικό pic-nic με τοπικές παραδοσιακές γεύσεις που επιμελήθηκε με μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς και  όλα αυτά  by the beach. Φυσικά ακολουθεί χαλαρός περίπατος (ή τρέξιμο για όποιους επιθυμούν) μέσα στο δάσος του Πευκιά , ενώ θα απολαύσουμε τον καφέ και το παγωτό μας δίπλα στο κύμα.

Η φετινή προσθήκη είναι μια υπέροχη οινική έκπληξη, εφόσον πριν αποχαιρετήσουμε τη γραφική Συκιά , θα απολαύσουμε στο sunset ένα οινικό σεμινάριο διάρκειας 1,5ώρας από την οινοποιό Ιωάννα Δαβλέρη ,δοκιμάζοντας 4 χαρακτηριστικά κρασιά του Κορινθιακού αμπελώνα και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά της οινικής ιστορίας του τόπου .

Η δοκιμή θα γίνει στην στιλάτη και όμορφη ταράτσα του Daphne’s apartment, λίγα μόλις μέτρα από τη άμμο και τη θάλασσα

Το Πρόγραμμα

Day 1/ Weswim Gastro Sykia

Την Κυριακή  14/5 το πρωί 08:30 , αναχωρούμε από την πλατεία Καραϊσκάκη (Κέντρο Αθήνας). Ραντεβού στις 08:15 έξω από το Hotel Stanley (Πλησίον εξόδου ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο) και επιβίβαση στο πούλμαν της εκδρομής.

Άφιξη στις 10:15 στην Συκιά και χαλάρωμα/βόλτα/καφέ.

Το ραντεβού για το κολύμπι μας είναι στις 11:00 στην πλαζ κάτω από το Resalto Café.

Αφού γνωριστούμε με τους local swimmers και κάνουμε τις σχετικές διατάσεις, θα ακούσουμε από τους lifeguards λίγες συμβουλές για την ασφάλεια μας στο νερό και θα εξηγήσουμε την διαδρομή σε όλους. Θα βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες και θα βουτήξουμε στις 11:45 με κατεύθυνση το Ξυλόκαστρο απολαμβάνοντας δίπλα μας το δάσος του Πευκιά.

Κολυμπάμε παράκτια διαδρομές δύο δυνατοτήτων , η μία 1km και η άλλη 3km για περισσότερο έμπειρους Weswimmers. Οι κολυμβητές του 1km τερματίζουν με την καθοδήγηση του 1ου ναυαγοσώστη αμέσως μετά το Sykion Coast ενώ εκείνοι των 3km συνεχίζουν προς ξυλόκαστρο και πάντα παράκτια και αναστρέφουν σε σημείο που θα έχει τοποθετηθεί σημαδούρα και ο 2ος ναυαγοσώστης και τερματίζουν όλοι μαζί. (Δείτε Φωτο διαδρομής)

Στον τερματισμό μας περιμένει το περίφημο pic-nic δείγμα της τοπικής φιλοξενίας με απίθανα τοπικά προϊόντα.

Προσοχή μην φάτε πολύ !!!!!

Επίσης…δεν τελειώσαμε!!

Αφήστε χώρο για τα παρακάτω:

Βόλτα στο πανέμορφο δάσος του Πευκιά για περπάτημα η χαλαρό τρέξιμο και επίσκεψη στην εξοχική κατοικία του Άγγελου Σικελιανού η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα και λειτουργεί σαν εστιατόριο μοναδικής αισθητικής.

Και φυσικά…..ότι καλύτερο για το κλείσιμο της κολυμβητικής εκδρομής μας:

Παρουσίαση/Εισαγωγή στον Κορινθιακό Αμπελώνα & Γευστική δοκιμή 4 κρασιών.

Οι ενότητες που θα περιλαμβάνει η παρουσίαση είναι οι παρακάτω:

– Η ποιότητα του κρασιού : ποιοι παράγοντες την διαμορφώνουν

-Η σωστή επιλογή του κρασιού : με ποια κριτήρια επιλέγουμε ένα κρασί ,ανάλογα τις περιστάσεις κλπ

-Γευστικοί συνδυασμοί : εδέσματα και κρασιά ,γευστικές αρμονίες και αντιθέσεις

– Στοιχεία γευσιγνωσίας: πως δοκιμάζουμε το κρασί ,τα βήματα της  γευστικής εκτίμησης του

– Σύνθεση και διαχείριση της προσωπικής μας κάβας: κάποια στοιχεία για το πώς  αγοράζουμε ,αποθηκεύουμε και συντηρούμε το κρασί

Η παρουσίαση γίνεται με ταυτόχρονη καθοδηγούμενη από την οινοποιό Ιωάννα Δαβλέρη με γευστική δοκιμή 4 κρασιών συνοδεία κρύου πιάτου ( κριτσίνια/ ψωμί ,παραδοσιακό τυρί)

Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου είναι περίπου 1,5 ώρα  και θα γίνει στην ταράτσα του υπέροχου Daphne’s apartment, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:  50€ άτομο

Περιλαμβάνει :

– Μεταφορά στην Συκιά με τουριστικό λεωφορείο και επιστροφή από Πλατεία Καραϊσκάκη (Κέντρο Αθήνας). Αναχώρηση 08:30 & επιστροφή στις 21:30.

-1 guided swimming 1-3km στην Συκιά & συμβουλές τεχνικής και ασφάλειας στο νερό + ναυαγοσωστική παρουσία με 2 έμπειρους ναυαγοσώστες (Lifeguards) .Επιλέξτε ανάμεσα σε δυο διαδρομές (1km ή 3km) ανάλογα τις δυνατότητες σας.

-Πλούσιο pic-nic με τα πόδια στην άμμο . Υπέροχες τοπικές γεύσεις και meet up με τους Weswimmers της Συκιάς που θα κολυμπήσουν μαζί μας.

-Περίπατος στο αισθητικό δάσος του Πευκιά και επίσκεψη στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού

– Wine TASTING κορινθιακού αμπελώνα με την οινοποιό Ιωάννα Δαβλέρη (δοκιμή 4 κρασιών στην ταράτσα του Daphne’s Apartment με θέα θάλασσα)

-Κάλυψη με υποβρύχια & drone Videos στην διάθεση όλων των συμμετεχόντων.

Κατάθεση 50€ με αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο σας. IBAN GR34 0172 0420 0050 4207 0078 701 /ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ /Δικαιούχος : Πέτρος Παρθένης

*Αν επιλέξεις να έρθεις με το αυτοκίνητο σου η χρέωση της εκδρομής είναι 40€

* *Η πληρωμή γίνεται προκαταβολικά για την εξασφάλιση θέσης.

*** Σε περίπτωση κυματισμού θα τροποποιηθεί η κολυμβητική διαδρομή και θα ενημερωθείτε με email την προηγούμενη μέρα.

Oι Guides                                 

PETROS PARTHENIS (Swimming), Άλεξ Καραπατής (Head lifeguard) και η Βέρα στα clicks!

Τηλ Επικοινωνίας : Πέτρος Παρθένης : 6976788874

THE PLACE

  • Weswim Gastro Sykia
  • Open Water
  • Picnic
  • Wine tasting
  • Culture
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.

The Swim Guides:
Petros Parthenis (Swimming), Alex John Karapatis (GEP)+ surprise guest Lifeguard, Drone Greek (Drones)

PETROS

Alex

Vera

EVENT BOOKING